vacature
HR consultant Kortrijk

StatuutStatuut:Bediende
Functioneel domeinFunctioneel domein:Human resources
UpdateUpdate:26/2/2024
ProvincieProvincie:West-Vlaanderen
Contract typeContract type: Kans op vast
ReferentieReferentie: 311861
SalarisSalaris: 1800.00 - 2800.00 / maand
Wat je doet als recruiter

Krijg een zicht op wat je doet als recruiter.

  • Je zoekt actief naar getalenteerde professionals binnen een bepaald vakgebied via onze databank, social media, jobboards, …




  • Dankzij jouw enthousiasme neem


je de kandidaat mee op sleeptouw en leer je hem/haar op alle
vlakken kennen.


  • Als jobcoach begeleid je


de kandidaat doorheen de verschillende fasen van het sollicitatieproces.

  • Met de nodige durf en


sales-technische skills pitch je de kandidaat telefonisch bij klanten
en prospects


  • Je bent de rekruteringspartner


voor bedrijven waar jullie mee samenwerken; waar je het nodige HR-advies aan geeft alsook tegen een bepaalde deadline de nodige kwalitatieve kandidaten aanlevert.


  • Planmatig en gestructureerd


werken is key voor jou.


Als recruiter bouw je mee aan het Accent verhaal in jouw regio. Je vormt met de gepaste kwinkslag en professionaliteit de ontbrekende schakel tussen kandidaten en klanten. Je doet dit enerzijds door klanten bij te staan in het vinden van nieuwe talenten en het geven van HR-advies. Anderzijds door mee te bouwen aan het groeipad van kandidaten en hen van een nieuwe uitdaging te voorzien.

Met een koffie in de hand en na het beantwoorden van de eerste mails, start je met een briefing samen met je collega waar de focus van die dag wordt vastgelegd. Zo breng je de noden van klanten in kaart en op basis daarvan zoek je de gepaste kandidaten via de verschillende jobboards; jobat, vdab, stepstone, ... Via verschillende interviewtechnieken leer je de kandidaat face-to-face of digitaal kennen. Nadien giet je het profiel van je kandidaat samen met verwerkte testen en referenties in een dossier/selectierapport.

Gewapend met de nodige guts en sales-technische skills, neem je het heft in handen en pitch je de kandidaat telefonisch naar klanten en prospects. Je neemt je kandidaat mee op sleeptouw in het contacten leggen met bedrijven en het resultaatsgericht zoeken naar extra opportuniteiten.
Het is jouw taak om klanten en prospects over de streep te trekken en te overtuigen van een persoonlijk sollicitatiemoment met de kandidaat. Als jobcoach begeleid je de kandidaat doorheen de verschillende fasen van zijn/haar sollicitatieproces. De terugkoppeling van klant naar kandidaat en omgekeerd is
hierin een zeer belangrijk onderdeel.

Wanneer je de juiste match hebt gevonden, sta je in voor het opstellen van de nodige contracten en documenten. Ook na opstart bieden we een meerwaarde in hun traject, zo volgen we hen de komende 6 maanden nauw op.

Als jobcoach volgen we de kandidaat zijn evolutie als medewerker, de klant staan we als rekruteringspartner bij met de nodige HR-adviezen. Een duurzame samenwerking op lange termijn stellen we hier voorop.

Erkenningsnummer: W.INT.040 - W.INT.10 - VG13/BUO - VG1312/BC - 00137-406-20121024 - 00305-406-20121204
Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.
STEFANIE HOORENS

STEFANIE HOORENS

Expert Talent Acquisition Partner

Solliciteren voor HR consultant Kortrijk