vacature
Legal Advisor

StatuutStatuut:Bediende
Functioneel domeinFunctioneel domein:Human resourcesRecht
UpdateUpdate:26/2/2024
ProvincieProvincie:Oost-Vlaanderen
Contract typeContract type: Kans op vast
ReferentieReferentie: 350496
SalarisSalaris: 3000.00 - 4500.00 / maand
Als legal advisor kom je terecht in een van de clusters binnen het sociale secretariaat. Deze cluster bestaat uit een twintigtal payroll consultants en twee legal advisors. Die laatste gaan op zoek naar een extra aanwinst voor hun team.
Samen met deze collega's ondersteun je ondernemingen gelegen binnen de transport-, bouw- en industriesector in de ruime regio rond Antwerpen, Gent en Kortrijk.

Gezien de nadruk bij deze functie voornamelijk ligt op adviseren en ondersteuning, heerst er een zeer leuke sfeer tussen de collega's. Er zijn veel drukke periodes, tijd voor een lange babbel is er vaak niet... Je zal terecht komen in een atmosfeer van hard werken en focus.

Wat houdt jouw takenpakket nu concreet in?
Je zal als eerste aanspreekpunt voornamelijk in de frontlinie opereren. Je bent verantwoordelijk voor het beantwoorden van juridische vragen van klanten en jouw payroll collega's. Bijvoorbeeld: wat moet ik doen als ik iemand met dwingende reden wil ontslaan?

Gezien de grootte van de klantenportefeuille van deze cluster, zullen er zeer veel en vooral ook zeer gevarieerde cases jouw pad kruisen. Om de klantenservice te blijven garanderen, is het streefdoel om een dossier binnen de 48 uur opgelost te hebben. Er is dus wel een lichte prestatiedruk voelbaar. Het goede nieuws is wel dat je terecht kan bij een achterliggend team van juristen, een online kenniscentrum en jouw collega's. Zo wordt het halen van de 48 urendeadline een heel stuk makkelijker.

Je houdt ook zeer goed bij welke diensten je per klant hebt uitgevoerd. Als er een extra dienst wordt aangeleverd dan wordt dit ook gefactureerd naar de klant toe. Een voorbeeld van een van deze diensten is het opmaken van een arbeidsreglement voor de klant.

Indien nodig maak je ook de verplaatsing naar de klant om die in hun eigen habitat de nodige uitleg en ondersteuning te bieden. Je buigt deze complexe wetgeving dan ook makkelijk om in duidelijke, transparante en vooral begrijpbare taal.

Tot slot is het een zeer belangrijke taak om continu up to date te blijven van de sociale en sectorale wetgeving. Je krijgt hiervoor ondersteuning van onze klant maar je neemt hier ook graag zelf initiatieven voor.
Erkenningsnummer: W.INT.040 - W.INT.10 - VG13/BUO - VG1312/BC - 00137-406-20121024 - 00305-406-20121204
Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Accent. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.