Dit is geen geldige locatie

De Vlaamse jobbonus: dit moet u weten als werkgever

2022-11-10
Vlaamse jobbonus

Wat is de Vlaamse jobbonus? 

De jobbonus is een steunmaatregel van de Vlaamse overheid. Eén keer per jaar geeft die een jobbonus aan werknemers met een brutomaandloon van minder dan € 2.500. Dankzij de jobbonus wordt het financiële verschil tussen werkloosheid en werken groter.  

In totaal komen 730.000 loontrekkenden in aanmerking voor de jobbonus. Wie hier recht op heeft, zal eind 2022 een brief ontvangen van de Vlaamse overheid met meer informatie en een oproep om een rekeningnummer te registreren in Mijn Burgerprofiel.  

Hoeveel bedraagt de Vlaamse jobbonus? 

De jobbonus wordt berekend op basis van het inkomen en kan oplopen tot 600 euro per maand bij een voltijdse tewerkstelling. Hoe lager het loon, hoe hoger de bonus. Wie minder dan 1800 euro bruto per maand verdient, krijgt de volledige 600 euro. Het bedrag neemt geleidelijk af naarmate het brutoloon toeneemt (tot max. 2500 euro bruto). In 2022 krijgen werknemers eenmalig 100 euro extra bij de jobbonus. De jobbonus kan dus eenmalig maximum 700 euro bedragen. Wie meer verdient dan 2500 euro bruto per maand, komt niet in aanmerking voor de Vlaamse jobbonus.  

Wat kunt u als werkgever betekenen voor uw (uitzend)medewerkers? 

Hoewel de jobbonus via verschillende kanalen in de kijker wordt gezet dit najaar en de Vlaamse overheid hier zo laagdrempelig mogelijk over communiceert, vindt nog niet iedereen vlot de weg naar Mijn Burgerprofiel. De kans bestaat dus dat uw medewerkers bij u komen aankloppen met hun vragen.  

Het spreekt voor zich dat u uw uitzendmedewerkers gewoon kan doorverwijzen naar uw Accent-contactpersoon. Indien u dat wenst, kunt u ook gebruik maken van alle ondersteunende tools die de Vlaamse overheid heeft ontwikkeld, zodat u uw medewerkers ook zelf kan activeren en helpen om hun rekeningnummer te registreren. Aarzel niet om bijvoorbeeld deze affiche af te drukken en op de meest zichtbare plaatsen in uw bedrijf te hangen:

Tip: Schrijf u hier in om toegang te krijgen tot alle digitale communicatiemiddelen die de Vlaamse overheid voor bedrijven heeft ontwikkeld. Zo heeft u steeds toegang tot de meest recente documenten of informatie.  

Nood aan extra informatie of ondersteuning?  

De Vlaamse overheid heeft een gratis infonummer dat elke werkdag beschikbaar is tussen 9 en 19 uur: 0800-61106. Heeft u specifieke vragen over de medewerkers die via Accent tewerkgesteld zijn? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via uw vertrouwde Accent-gezicht.  

Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESF
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956