Dit is geen geldige locatie

Accent neemt in-house opleider Atrium over

2022-03-16
Accent Atrium

Overname maakt de weg vrij voor snellere match tussen opleidingen en noden van werknemers  


Roeselare, 16 maart 2022 – Het talent placement bedrijf Accent maakte gisterenavond bekend dat zij het opleidingscentrum Atrium overneemt. Atrium gelooft er net als Accent in dat via opleiding beter ingespeeld kan worden op de interne noden van organisaties om profielen in te vullen. “Doordat Atrium de Accent Group versterkt, groeien wij verder uit tot een innovatieve HR partner met een zo compleet mogelijk opleidingsaanbod. Opleiden is het nieuwe rekruteren, we zijn dan ook vereerd dat we hier samen op kunnen inzetten”, aldus Anouk Lagae, CEO van Accent.

Technisch opleidingsaanbod Accent breidt uit

Het talent placement bedrijf Accent neemt Atrium over. De organisatie is al vier jaar één van de preferred partners van Accent. Door deze overname zal Atrium als zelfstandige entiteit volwaardig deel uitmaken van de Accent Group.

Atrium, dat een van grootste private opleidingscentra is in België, telt meer dan 100 opleiders en heeft ruim 6.000 klanten. De organisatie beschikt over een breed palet aan opleidingen, zoals code 95 opleidingen voor vrachtwagenchauffeurs, maar ook opleidingen in het kader van preventie en veiligheid, ADR, lassen, soft skills, en psychisch welzijn. Daarnaast is Atrium gespecialiseerd op vlak van technische opleidingen, is Qfor gecertificeerd en heeft erkenningen voor de KMO-portefeuille en het Vlaams opleidingsverlof. Bovendien werken ze samen met nagenoeg alle opleidingsfondsen. 

De organisatie wordt getypeerd door haar no-nonsense, creatieve en flexibele aanpak. Zo is Atrium nagenoeg de enige speler die in-house opleidingen aanbiedt in een brede waaier aan talen, en dat over het hele land. Atrium schakelt snel en pragmatisch in functie van de noden van de markt. Dat was bijvoorbeeld het geval bij reachtruckchauffeurs. Zij beschikken immers vaak over voldoende ervaring, maar niet over het juiste certificaat. Via Atrium kunnen deze reachtruckchauffeurs nu een ingekorte opleiding volgen om hun certificaat te behalen.

Dankzij deze overname kan Talent Lab, de opleidingsdivisie van Accent, haar opleidingsaanbod voor bedrijven verder uitbreiden met technische op maat gemaakte oplossingen die in-house georganiseerd kunnen worden. Daarnaast kan nu ook verder ingezet worden op gepersonaliseerde reskilling trajecten, waardoor bestaande medewerkers nieuwe skills kunnen aanleren. Ook dit zorgt voor een nieuwe instroom aan medewerkers. Het vormt een waardevolle aanvulling op de eerdere meer algemene technische opleidingen.

Opleiden is het nieuwe rekruteren

De HR markt is dynamischer dan ooit, en bedrijven hebben het steeds moeilijker om de juiste profielen aan te trekken. Er is dan ook een nijpend tekort aan geschikte profielen op de arbeidsmarkt. Opleiden is daardoor het nieuwe rekruteren geworden. Wanneer profielen onvindbaar zijn, gaat Accent deze samen met haar klanten “vormen” door kandidaten op te leiden.

Deze manier van werken ligt helemaal in lijn met de filosofie van het talent placement bedrijf “hire the will, train the skill”. Het stelt bedrijven in staat om mensen aan te trekken die anders in eerste instantie niet in aanmerking zouden zijn gekomen voor een bepaalde job, zoals een horecamedewerker die wordt omgeschoold tot loodgieter.

Verder laat het bedrijven toe om medewerkers een interessanter carrièrepad aan te bieden door te kijken naar de skills die deze hebben, en hoe die verder ontwikkeld kunnen worden. Zo kan een bedrijf dat nood heeft aan een specifieke technieker haar beste technieker bijscholen tot experttechnieker, en kan een basisprofiel doorgroeien tot algemene technieker. Dit doorschuifsysteem zorgt ervoor dat via de nodige opleidingen bepaalde vacatures op korte tijd intern ingevuld raken.

Pablo Coosemans, zaakvoerder van Atrium bevestigt dit: “Mensen binnen bedrijven omscholen of aanvullende skills bijbrengen is de kortste weg om de juiste competenties in huis te krijgen. Deze overname biedt veel doorgroeimogelijkheden voor Atrium; omdat onze opleidingen op grotere schaal zullen worden aangeboden door een HR expert als Accent. Ik ben dan ook trots dat we Atrium na 12 jaar verder kunnen uitbouwen met de ondersteuning van een sterke, innovatieve HR expert zoals Accent met wie we reeds nauw samenwerkten. Onze creatieve en innovatieve oplossingen stellen veel bedrijven in staat om sneller in te spelen op hun interne noden om de juiste profielen ingevuld te krijgen.”

Continue talentgroei want “je bent nooit áfgestudeerd”

Accent wil met haar opleidingsaanbod via Talent Lab en Atrium uitgroeien tot een innovatieve partner waarbij Happy Lifelong Learning centraal staat. De voorbije jaren is Accent dan ook geëvolueerd van een uitzendkantoor pur sang dat beschikbare kandidaten koppelt aan vacatures bij haar klanten, tot een talent placement bedrijf.

Zo vertrekt Accent nu vanuit de noden en wensen van kandidaten, en gaat zij kijken aan welke klanten, eventueel met extra opleidingen, die kandidaten gekoppeld kunnen worden. Accent consulenten nemen nu een rol op als jobcoach, waarmee ze kandidaten doorheen hun volledige loopbaan begeleiden als zij dat wensen.

De rol van jobcoach voor het leven vervult het talent placement bedrijf echter niet enkel voor haar kandidaten. Zij doet dit ook voor haar klanten door haar eigen expertise over continue talentgroei ter beschikking te stellen van bedrijven en hun medewerkers.

Er wordt bij Accent dan ook uitgegaan van het idee dat je nooit bent “áfgestudeerd”. Ook zodra studies afgerond zijn blijft bijleren immers cruciaal. Het talent placement bedrijf zet daarom al jaren in op opleiding en het laten groeien van talenten, voor zowel eigen medewerkers, als voor uitzendmedewerkers en klanten. Belangrijk is dat het bijleren fun is, het moet niet altijd saai en theoretisch zijn.

Sinds 2021 heeft Accent al haar opleidingen gecentraliseerd en ondergebracht bij een nieuwe afdeling, Talent Lab. Dat biedt momenteel zowel technische (beroep en techniek), business (verkoop en leiderschap), als gecertifieerde opleidingen (preventie en veiligheid) aan, en had daarvoor al een partnerschap lopen met Atrium. Doordat Atrium nu terechtkomt binnen de Accent Group, ontstaan er meer mogelijkheden omtrent samenwerking.

Innovatieve HR partner als oplossing voor versnippering

De opleidingssector versnippert steeds verder tot een onoverzichtelijke sector. Door het tekort aan profielen beginnen veel bedrijven bovendien vaak zelf opleidingen intern aan te bieden. Omwille van kleinschaligheid zijn die eigen opleidingscentra helaas vaak niet heel efficiënt en rendabel.

Accent wil daarom als HR expert een totaalpakket kunnen aanbieden om talentgroei te stimuleren. Zie het als een one-stop-shop waardoor HR managers en bedrijfsleiders niet langer eindeloos moeten zoeken om het bos door de bomen te zien. Dankzij de overname van Atrium kan Accent bedrijven nu nog sneller en flexibeler kwalitatieve opleidingen aanbieden.

Anouk Lagae, CEO van Accent: “Met Accent willen we uitgroeien tot een innovatieve HR partner die over een compleet opleidingsaanbod beschikt. We kunnen bedrijven op die manier vlot een kwalitatief aanbod brengen van opleidingen en samen met hen werken aan nieuwe pool van kandidaten die we samen ‘vormen’. Via Happy Lifelong Learning willen we ook bij hun huidige medewerkers meer werkplezier creëren.”

Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESFKlokkenluidersregeling
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956