Dit is geen geldige locatie

Accent neemt opleidings -en examencentrum BE-Consult over

2022-04-20
Accent Be-consult

Nog meer expertise binnen opleidingssector dankzij tweede overname op enkele maanden tijd


Roeselare, 20 april 2022 – Talent placement bedrijf Accent heeft opleidings -en examencentrum BE-Consult overgenomen. BE-Consult, gelegen in Geel, is een adviesbureau in milieu en veiligheid. Opleidingen voor onder meer de bouw-, chemie-, logistieke en asbestsector vormen een belangrijk pakket binnen hun dienstverlening. Daarnaast biedt BE-Consult VCA*-examens en examens voor risicovolle taken aan in hun erkend VCA-examencentrum. Met de overname van BE-Consult kan Accent haar opleidingsaanbod nog verder uitbreiden en kan het haar ambities waarmaken om een innovatieve HR-partner te worden. Anouk Lagae, CEO Accent: “We zijn zeer blij om BE-Consult te mogen verwelkomen en ons opleidingsaanbod nog verder uit te breiden. Opleiden is het nieuwe rekruteren geworden. Vanuit onze rol als jobcoach kunnen we de noden van zowel bedrijven als medewerkers nog beter gaan invullen.”

Een unieke speler in de markt

BE-Consult is een van oorsprong familiaal bedrijf met een enthousiast team van 8 fulltime werknemers en een vijftiental ervaren freelancers. Het bedrijf staat bekend voor hun kwalitatieve beleid en hun pionierende en innoverende aanpak. Ilka Hertogs, die lange tijd bij BE-Consult werkte, wordt manager van het bedrijf, dat zelfstandig onder Accent zal voortbestaan. Samen met Rudi Vanderhenst, de sturende waarde binnen het bedrijf, zullen zij in tandem hun teams ondersteunen richting groei, met oog voor behoud van kwaliteit. Dankzij een sterke focus op IT en digitalisatie heeft BE-Consult de coronacrisis feilloos doorstaan, door alle opleidingen digitaal of hybride mogelijk te maken.

BE-Consult kende een sterke groei dankzij hun expertise in de asbest- en sloopsector. Ze doen onder meer asbestanalyses in hun eigen asbestlabo, asbest- en sloopinventarisatie, veiligheidsadvies- en VCA-begeleiding. Hun ervaren inventaristen zijn allen Tracimat-erkend. Vanuit deze brede waaier aan inhouse-expertise is een kwaliteitsvol opleidings- en examencentrum gegroeid.

BE-Consult is daarom een unieke speler op de markt, zonder rechtstreekse concurrenten, die zowel sterk is in veiligheidsopleidingen, een erkenning heeft als VCA-examencentrum, een erkenning kan voorleggen van de FOD WASO (Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg) voor het asbestlabo, en veiligheidscoördinatie en VCA-begeleiding kan aanbieden.

Uitbreiding opleidingsaanbod binnen Accent

Met de overname van BE-Consult creëert Accent een uitbreiding van het aanbod van Talent Lab, waarin hun volledige opleidingsaanbod gecentraliseerd wordt. BE-Consult organiseert namelijk open en inhouse opleidingen die voor iedereen toegankelijk zijn. Daarnaast organiseert het ook meerdere dagen per week VCA-examens. De examens van het examencentrum van BE-Consult zijn beschikbaar in verschillende talen, waaronder - naast de standaardtalen Nederlands, Frans, Duits, Engels - ook het Turks, Pools, Roemeens en Arabisch. Hierbij wil BE-Consult een belangrijke partner zijn voor de culturele diversiteit in de huidige arbeidsmarkt. Het examencentrum is één van de 27 erkende VCA-examencentra in België.

Anouk Lagae, CEO van Accent: “We zijn zeer blij om BE-Consult te mogen verwelkomen. Ze bieden vele opleidingen aan in de bouwsector, waar we marktleider zijn, alsook in sectoren waar we minder actief zijn (zoals de chemie- en havensector). Zij bieden bovendien ook examens in meerdere talen aan zoals het Pools of Arabisch, wat onze sterke positie binnen buitenlandse rekrutering alleen maar verder ondersteunt. Dankzij hun leiderspositie binnen de asbestsector hebben we er een zeer interessant bedrijf bij. Met de evoluties in de markt omtrent asbestnormeringen en audits zien we hier alvast een zeer groot groeipotentieel.”

Ilka Hertogs, manager van BE-Consult: “We kunnen niet wachten om onder Accent onze activiteiten en groeipotentieel te exploreren. Accent is niet voor niets marktleider in de bouw. We hebben tijdens de coronacisis sterk ingezet op hybride opleidingen, waarbij we de keuze gaven tussen fysieke of digitale opleidingen. We merkten dat dit ook enorm waardevol is voor Accent, en zijn daarom zeer blij om kennis te kunnen uitwisselen.”

Tweede overname binnen opleidingssector

De overname van BE-Consult is de tweede overname van een opleidingscentrum door Accent op enkele maanden tijd. Eerder namen ze ook al Atrium over om hun aanbod logistieke opleidingen uit te breiden. De overname van BE-Consult is een manier om de leiderschapspositie van Accent binnen de bouwsector nog verder uit te bouwen.

De overnames passen binnen de ambitie van Accent om een innovatieve HR-partner te worden en zo hun klanten ook bij te staan in het reskillen en upskillen van talent. Sinds de oprichting van Talent Lab in 2021, waarbij alle opleidingen die Accent aanbiedt gecentraliseerd werden, zet Accent nog harder in op het principe “je bent nooit afgestudeerd”. Accent wil haar (uitzend)medewerkers duidelijk maken dat bijleren cruciaal blijft, want de markt en haar noden veranderen bijzonder snel. Dankzij de eerdere intrede van Atrium, en nu BE-Consult, in de portefeuille van Accent kunnen ze deze ambitie verder waarmaken.

Anouk Lagae, CEO Accent: “We willen met Accent een HR-partner zijn die over een compleet opleidingsaanbod beschikt. Opleiden is het nieuwe rekruteren geworden. Alleen zo kunnen we onvindbare profielen toch invullen. Vanuit onze rol als jobcoach kunnen we zo zowel de noden van onze uitzendmedewerkers als van onze bedrijven beter invullen. Talent is overal, je moet hen alleen (her)trainen.”

* VGM Checklist Aannemers waarbij VGM staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu

Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESF
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956