Cobots, exergames en virtual reality op de Innovatiecampus op 28 april

16-03-2022
Innovatiecampus

De Innovatiecampus is er weer! Dit jaar organiseert Accent opnieuw een grote wedstrijd én een interactieve beurs met doe-workshops op 28 april 2022. Henk Rijckaert, peter van het project, is samen met partners Maker Faire Gent en FluxLab ook weer van de partij.


Wat is de innovatiecampus?

De Innovatiecampus is een initiatief waarmee Accent jongeren op een interactieve manier laat kennismaken met de allernieuwste technieken en innovaties. Denk aan cobots, domotica, exergames, virtual reality en een pak andere uitvindingen waar ze op school moeilijk toegang toe hebben. Henk Rijckaert, maker van comedy, televisie en voor de rest van heel veel dingen in zijn werkkot, is peter van de Innovatiecampus.

Een wedstrijd en een doe-beurs 

Op 27 april 2022 strijden 13 scholen voor de titel van meest innovatieve school van Vlaanderen, voor het oog van een professionele jury. De dag nadien verwelkomen we verschillende scholengroepen op onze interactieve beurs met coole doe-workshops. Moeilijk om u er iets bij voor te stellen? Bekijk de recapvideo van de wedstrijd vorig jaar, waarin Henk Rijckaert u alles in minder dan twee minuten uit de doeken doet!

Initiatief van Accent, in samenwerking met Maker Faire Gent en FluxLab

Het doel van de Innovatiecampus is eenvoudig: jongeren warm maken voor de allernieuwste technieken en innovaties. Onze jongeren zijn immers de collega’s van morgen. Hun interesse in techniek en innovatie aanwakkeren, is investeren in toekomstig talent. Voor de technische ondersteuning kan Accent rekenen op de experts van FluxLab, voor de creatieve uitwerking op het team van Maker Faire Gent. Partnership made in heaven!

Volg de avonturen van de jongeren via Facebook en Instagram of surf naar www.innovatiecampus.be voor meer info over het project.

Win win win: 10 duotickets voor de openingsavond van Maker Faire Gent

De Innovatiecampus vindt plaats op dezelfde locatie waar later dat weekend ook Maker Faire Gent plaatsvindt. Op vrijdag is er de opening night van het festival. Het wordt een nocturne met tal van Makers die het beste tot hun recht komen by night. Wilt u één van de 10 duotickets verzilveren? 

Ik wil een duoticket winnen!