Anouk Lagae is nieuwe CEO Accent

23-06-2020
CEO Accent Anouk Lagae

Roeselare, 22 juni, 2020 - Anouk Lagae wordt de nieuwe CEO van Accent Jobs. Ze volgt hiermee Rika Coppens op, die in 2017 aantrad als CEO van zowel Accent als de internationale HR-dienstverlener House of HR. De afgelopen 3 jaar combineerde Coppens beide functies, maar nu wil ze zich toeleggen op de verdere ontwikkeling van House of HR. Lagae neemt het roer van Accent over vanaf 1 oktober 2020. (Copyright foto MomentsByBram)


De beslissing om op zoek te gaan naar een nieuwe CEO voor Accent Jobs viel al in 2019. “Zowel Accent (omzet € 550 miljoen) als House of HR (omzet €1.8 miljard) hebben recht op een full time CEO”, aldus Rika Coppens. “De keuze om enkel aan het hoofd van House of HR te staan was dus erg logisch”. De focus bij House of HR zal liggen op de verdere groei en expansie van de groep, het nog verder doorvoeren van de specialisaties en het blijven innoveren. “We willen nog sterker inzetten op onze digitale HR oplossingen en die internationaal lanceren. De applicaties SWOP, NOWJOBS en GIGHOUSE zijn slechts een kleine greep uit het aanbod aan digitale oplossingen.”

Vanaf 1 oktober 2020 zal Anouk Lagae het officieel overnemen als CEO van Accent. Lagae startte haar carrière bij Unilever, en vervulde verder internationale sales & marketing rollen bij Coca-Cola en Duvel Moortgat. Zowel Coppens als Lagae hebben een diploma handelsingenieur op zak. Vanaf 1 juli zal Lagae Accent en de uitzendsector beter leren kennen.

“Niets geeft me meer voldoening dan de juiste persoon op de juiste plaats te kunnen zetten binnen een bedrijf – en hen beiden zo doen groeien en bloeien.”, aldus Lagae. "Als ik dit nu op een bredere schaal kan gaan doen voor elke mogelijke kandidaat en elk bedrijf in Belgie , dan is dit een prachtige hefboom om een meer zinvolle maatschappij te helpen creëren.” Dankzij Lagae’s ervaring op zowel consumenten – als general managementvlak begrijpt ze de noden van alle soorten bedrijven en kan ze zo Accent helpen om nog vaker de perfecte matches te vinden.