Vijf tips voor een sterker cv

14-02-2022
tips sterker cv

Oké, laat ons eerlijk zijn: cv’s schrijven is niet bepaald ieders favoriete hobby. Maar als je op zoek bent naar die droomjob, kan je niet zonder. Dus hoe zorg je ervoor dat net jouw cv opvalt tussen die stapels saaie, grijze A4’tjes? Hier zijn vijf tips om jouw cv van “meh” naar “wow” te tillen!


Keep it clean and simple

Nee, we hebben het niet over je slaapkamer (hoewel dat ook niet verkeerd zou zijn). Zorg dat je cv overzichtelijk en makkelijk te lezen is. Gebruik duidelijke kopjes, bullet points en een lettertype zonder franjes. Je cv moet geen puzzel zijn; recruiters hebben meestal geen zin in een speurtocht.

 

Blijf weg van clichés

Iedereen gebruikt onbewust dezelfde formuleringen. Hoe val je dan nog op? Skip die saaie, algemene termen en clichés zoals ‘teamplayer’, ‘flexibel’ en ‘communicatief’. Geef jezelf een verrassende twist! Bijvoorbeeld: “Ik hou ervan dat geen twee weken op dezelfde manier verlopen, geef mij maar een afwisselend uurrooster. Daar haal ik juist energie uit.”

 

Beleefd, maar niet te formeel

Je cv moet beleefd zijn, maar je hoeft niet te klinken alsof je een koninklijke brief schrijft. Hou het toegankelijk en schrijf op dezelfde manier zoals je praat. Zo kom je professioneel over, en tegelijk ook sympathiek en menselijk. Maak je cv leuk om te lezen en je springt meteen in het oog!

 

Check, check, dubbelcheck

Fouten maken is menselijk, maar met een cv vol schrijffouten maak je minder kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Laat iemand anders je cv nalezen. Zelf kijk je soms over die ene irritante spel- of taalfout die roet in het eten kan gooien van jouw droomjob.

 

Blijf jezelf

Tot slot, blijf trouw aan wie je bent. Een cv moet een weerspiegeling zijn van jezelf, geen perfect beeld van wie je denkt dat een recruiter wil zien. Jouw unieke eigenschappen en talenten maken je net interessant, dus laat dat zien op je cv. Vergeet niet: eerlijk duurt het langst, en een persoonlijke touch maakt altijd indruk!

Zo, tijd om die killer cv te maken en die droombaan binnen te halen. You got this!

 

Klaar om te solliciteren? Vind jouw job via Accent