Accent breidt uit in Wallonië en Brussel en kondigt opening van 15 nieuwe kantoren aan

14-04-2021
Kantoor Accent Jobs

Accent kondigt de opening aan van 15 nieuwe kantoren in Wallonië en Brussel als onderdeel van haar uitbreiding. Een aantal sectoren verkeren in crisis, maar ondanks de impact van de coronacrisis is er een blijvend tekort aan bepaalde profielen. Anouk Lagae, CEO van Accent, legt uit: "Deze openingen beantwoorden niet alleen aan een vraag van de arbeidsmarkt, maar weerspiegelen vooral de wil van Accent om te groeien en de snelheid op te drijven. Sinds 2017 hebben wij het aantal van onze kantoren verdubbeld, van 38 naar 75 kantoren in Wallonië en Brussel."


Ten minste 15 nieuwe openingen gepland in 2021

Sinds het begin van het jaar zijn in Wallonië al zeven nieuwe kantoren geopend, met name in Charleroi, Bergen, Waver, Libramont en Malmédy, en tegen eind juni plant het talent placement bedrijf nog drie nieuwe openingen. De nieuwe kantoren in 2021 zijn gespecialiseerd in specifieke sectoren, zoals transport, retail en technische profielen.

In Brussel gaat het om vijf nieuwe kantoren. Accent is ook van plan nieuwe werknemers aan te werven en wil er tegen eind 2021 minstens 45 bijkomend in dienst nemen. Zo komen er in de reeds bestaande kantoren in Jette, het centrum van Brussel en in Brussels Cargo ook nieuwe collega’s bij. Met haar 26 jaar ervaring wil Accent ook in Brussel en Wallonië nog dichter bij kandidaten en bedrijven komen en haar positie als sterke en reactieve partner bevestigen.

Een gezond groeiplan ondanks de crisis

Deze openingen beantwoorden niet alleen aan een vraag van de arbeidsmarkt, maar weerspiegelen vooral de wil van Accent om te groeien en haar snelheid op te drijven. Immers, voorafgaand aan de beslissing om nieuwe kantoren te openen, deed Accent onderzoek naar het volume van de vacante betrekkingen (vooral bij Actiris en Le Forem), de sectoren waar er vraag is naar uitzendarbeid, ...

Die analyse maakte duidelijk dat er nog veel sectoren lijden onder de impact van de coronacrisis maar dat er tegelijk een tekort is aan specifieke profielen. In Brussel ligt de focus op meertalige kandidaten in de administratieve en financiële sector, terwijl in Wallonië handarbeiders het hoofddoel zijn, maar er worden vooral ook ingenieurs, technische profielen en werknemers in de transportsector gerekruteerd.

Als gevolg van deze bijkomende openingen zal ook het Accent-team groeien, met in totaal meer dan 45 nieuwe medewerkers in Wallonië en Brussel. Anouk Lagae, CEO van Accent, onderstreept: "Met de opening van deze kantoren wil Accent haar aanbod ontwikkelen en nog beter tegemoet komen aan de lokale vraag van de Waalse en Brusselse markt, met als doel een echte kwalitatieve HR-partner te zijn voor bedrijven en hun talent."