Meteen inzetbare service advisors: gevonden dankzij Talent Lab

11-05-2023
De ideale automotive service advisor? Die is zowel communicatief sterk als technisch aangelegd. En daardoor… bijzonder moeilijk te vinden. Dus gingen we te rade bij de experts Talent Lab. Zij creëerden een traject op maat, waarbij ze mensen met de juiste motivatie in sneltempo klaarstoomden voor de job. Met succes.

De ideale automotive service advisor? Die is zowel communicatief sterk als technisch aangelegd. En daardoor… bijzonder moeilijk te vinden. Dus gingen we te rade bij de experts Talent Lab. Zij creëerden een traject op maat, waarbij ze mensen met de juiste motivatie in sneltempo klaarstoomden voor de job. Met succes.


Service advisors voor de automotive sector gezocht

De automotive sector is booming. En da’s niet zo verwonderlijk, gezien de grote opmars van elektrische en hybride wagens. De snel evoluerende technologieën zorgen er bijgevolg ook voor dat de taken en de verantwoordelijkheden van service advisors in garages en autoverkooppunten snel veranderen. En dat is een uitdaging.

Onze Automotive kantoren ontmoeten dagelijks gemotiveerde, commerciële talenten die staan te popelen om in de sector aan de slag te gaan, maar vaak hebben ze onvoldoende technische kennis om de complexe job naar behoren te kunnen uitvoeren. Daar wilden we graag iets aan doen.

 

Dé oplossing? Een reskillingtraject van Talent Lab

Om de gemotiveerde mensen de kans te geven hun technische kennis snel bij te schaven, klopten we aan bij Talent Lab. Zij organiseerden een reskilling- of instroomtraject, speciaal op maat van de sector.

Tijdens zo’n reskillingtraject krijgen kandidaten basiscompetenties aangeleerd in een korte en praktijkgerichte opleiding. Hierdoor worden ze meteen inzetbaar in het bedrijf. Aanvullende vaardigheden en competenties worden daarna verder aangeleerd on-the-job.

 

Zo zag het reskillingtraject eruit

Het 4-daagse traject voor service advisors vond plaats in een trainingscentrum van een partner van Talent Lab. De opleiding bestond uit drie delen:

  • Autotechnieken: op een interactieve en geanimeerde manier leren wat er zich onder de motorkap van een voertuig afspeelt
  • Veiligheid: verschil tussen elektrische, hybride en klassieke wagens
  • Commerciële coaching: klantgericht adviseren

 

Tevreden opdrachtgever én kandidaten

Na vier dagen konden de deelnemers meteen aan de slag bij een werkgever uit de automotive sector. En die waren tevreden, want ze mochten enthousiaste, gemotiveerde en zelfzekere medewerkers opnieuw verwelkomen. Voor herhaling vatbaar, klonk het overal.

Louise Vandewiele (Accent): “De organisatie en praktische uitwerking van het traject dat we hadden aangevraagd verliep heel vlot. Een grote meerwaarde van Talent Lab is hun uitgebreide kennis over subsidies en andere steunmaatregelen. Daardoor moesten wij ons enkel focussen op het vinden van gedreven mensen die bereid waren om zich bij te scholen. We kunnen zo’n traject iedereen aanraden!”

 

Spoedcursus nodig voor uw knelpuntvacatures?

Bent u ook op zoek naar medewerkers voor complexe functies in uw bedrijf en lijkt een spoedcursus met basisvaardigheden u wel wat? Neem dan als de bliksem contact op met Talent Lab. Zij gaan op zoek naar mensen met de juiste motivatie én steken met plezier een traject op maat in elkaar.