De 9 best betaalde studentenjobs voor budgetlovers

16-03-2022
best betaalde studentenjobs

Je wil je budget opkrikken. Wat doe je? Zoek je een vakantiejob via familie of vrienden? Goed gezien. Je netwerk raadplegen is een reflex die jou je hele loopbaan door van pas komt. Maar misschien heb jij een heel specifiek doel voor ogen en is het loon dat je verdient doorslaggevend?


We tippen je graag de vakantiejobs waarin je het meest verdient. En ja, soms vergt dat wel een extra inspanning. Maar je weet waarom je het doet, toch? Here we go.

1. Vuilnisophaling

(€14 – 15 euro  bruto per uur) 

Ok, deze job vraagt wat van je, maar je budget tikt er wel stevig door aan. Dit is er eentje voor vroege vogels. Voor studenten die wel van een work-out houden. Tempo, kracht en uithouding? Check. Dat fitnessabonnement, daar heb je meteen ook al op bespaard. O ja, vroeg beginnen? Dat is ook vroeg stoppen. Handig toch?

2. Security

(€ 13,5 – 14 euro bruto per uur) 

Misschien wel een van de meest sociale jobs die er zijn. Denk aan werkomgevingen zoals luchthavens, bedrijfsterreinen, evenementen. Deze job staat of valt met jouw verantwoordelijkheidszin. Omdat we hier over veiligheid spreken van vaak een grote groep mensen, stelt deze job wel wat eisen. Zo kan je alleen starten als je een specifieke opleiding binnen veiligheid volgt of gevolgd hebt.  O ja, blanco strafregister, daar kom je niet onderuit.

3. Helper in de zorg

(€13 – 13,5 euro bruto per uur) 

Geen sector waar jouw werk meer impact heeft. Woonzorgcentra, ziekenhuizen, begeleid wonen: je draagt rechstreeks bij aan de leefkwaliteit van mensen. De zorg verwelkomt studenten met open armen. Eén voorwaarde: je volgt een opleiding als verpleegkundige, zorgkundige of een ander zorgberoep of je hebt een visumnummer. Niet zomaar voor iedereen weggelegd dus.

4. Logistiek / magazijn

(€13 – 13,5 euro bruto per uur)

België is dé logistieke hotspot van Europa en bij uitbreiding van de wereld. Denk maar aan onze wereldhavens van Zeebrugge en Antwerpen, onze productiebedrijven die wereldwijd exporteren en de e-commerce die groeit en bloeit. Orderpickers, verpakkers, laders, lossers, ze zijn essentieel in onze economie. Als logistieke hulp ben jij een broodnodige schakel in het hele proces. Dankzij het ploegensysteem krijg je bovendien extra premie’s bovenop je basisuurloon.

5. Horeca

(€ 11,5 – 12,5 euro bruto per uur) 

Ha horeca! Onze habitat. Misschien wel de sector waar we het meest mee vertrouwd zijn als student. De hoogste uurlonen? Neen, dat niet meteen. Maar wie al eens de bediening in de zaal voor zijn of haar rekening nam, weet dat het geheim in de fooien zit. Smeer je kuiten, zet je grootste glimlach op en regel een paar reserveschoenen voor je teerbeminde voeten. Go!

6. Productie chemie of metaal

(€ 13 – 16 euro bruto per uur) 

De lonen in productiebedrijven zijn sterk afhankelijk van sector tot sector. Uitschieters vind je in de metaalsector en in de petrochemie. Maar een opleiding in deze sectoren is dan ook een must. Denk aan onderzoek en ontwikkeling of procesoperator voor de chemische sector. Of lassers, montagemedewerker, machinebedieners in metaalbedrijven. Jobs voor specialisten (in spé) dus.

Wil je echt hélemaal je grenzen verleggen om jouw budget stevig op te krikken? De uitsmijters:

7. Medisch proefpersoon

Misschien wil jij jouw lichaam ten dienste stellen van de volksgezondheid? Verschillende onderzoekscentra zoeken medische proefpersonen voor geneesmiddelen onderzoek. Wees gerust, je ondergaat een hele batterij aan vooronderzoeken in de selectieronde. Een onderzocht persoon is er 2 waard (letterlijk dus).

8. Uitvaartmedewerker

Of wat dacht je van een job bij een begrafenisondernemer? Studenten worden dan wel niet meteen ingezet bij de verzorging (wees gerust). Maar je kan wel heel waardevol bijdragen aan het afscheid.  Zo zoekt de uitvaartsector heel wat hulp als ‘drager’, een job waarin je niet alleen de kist helpt dragen, maar waarbij je ook ondersteunt bij het begroeten van mensen, plaatsen van bloemen of uitdelen van bidprentjes.

9. Bijsluiteranalyst

Say what? Misschien heb jij wel een oog voor heldere bijsluiters. Want geef toe, die kunnen vaak toch wat toegankelijker. Bijsluiters nalezen en evalueren op essentiële, begrijpelijk info? Misschien iets om af en toe mee te pikken als het eens wat rustiger mag.

Op zoek naar een studentenjob? Bekijk hier onze vacatures voor studenten.