Accent Foreign

Specialist in internationaal talent

30% van de meer dan 25000 mensen die Accent dagelijks tewerkstelt, heeft een buitenlandse achtergrond. Om die grote groep zo goed mogelijk te begeleiden, hebben we sinds 2008 gespecialiseerde Accent Foreign-kantoren opgericht. Met Accent Foreign slaan we de brug tussen knelpuntberoepen die traag ingevuld geraken en de vele buitenlandse talenten binnen en buiten België die op zoek zijn naar een stabiele en financieel interessante job. Door hun opleiding en ervaring zijn buitenlandse medewerkers vaak meteen inzetbaar.

icoon internationaal talent
Foreign medewerkers

Onboarding nieuwkomers in België

Op vandaag hebben we al meer dan 60 Accent Foreign kantoren in België, volledig gerund door anderstalige consulenten die in minstens 12 talen anderstaligen in België begeleiden bij hun zoektocht naar een job. Niemand beter dan zijzelf kunnen weten welke extra zaken en diensten nodig zijn om onze buitenlande kandidaten en onze klanten succesvol te begeleiden doorheen dit proces. We doen dat vanuit de overtuiging dat een job een belangrijk onderdeel is in het integratieproces van nieuwkomers. Medewerkers die via Accent Foreign aan de slag gaan, worden volledig conform de Belgische wetgeving en administratie tewerkgesteld.

Accent Foreign zorgt voor:

  • Administratieve opvolging en 24/7 ondersteuning
  • Begeleiding in de moedertaal van de kandidaat waar mogelijk
  • Begeleiding bij medisch onderzoek en afleggen VCA-examen
  • In orde brengen van arbeidskaarten
  • Bijstand en advies op vlak van inschrijving in het gemeentehuis, huurcontracten, mobiliteit, openen bankrekening, aansluiten mutualiteit, aanvraag kinderbijslag, etc.

Internationaal talent

Naast gespecialiseerde Foreign kantoren in België, waar we nieuwkomers in België begeleiden, rekruteren we ook actief in andere landen. Zo hebben we ondertussen al kantoren in Portugal, Polen, en Roemenië en samenwerkingsakkoorden met partners in 9 bijkomende landen waaronder Moldavië, Roemenië, Slovakije, Tsjechië, Hongarije en Bulgarije. In 2021 konden we op die manier 484 internationale talenten aantrekken.

Internationale instroom

Werkgevers winnen bij diversiteit

Divers samengestelde teams die goed geleid worden, presteren beter dan homogene teams. Meer diversiteit op de werkvloer leidt namelijk tot betere bedrijfsresultaten, meer creativiteit en snellere innovatie. Daarnaast is het aantal vacatures in alle verschillende Belgische gewesten veel hoger dan het aantal niet-werkende werkzoekenden. Om tegemoet te komen aan die krapte op de arbeidsmarkt, zijn gemotiveerde buitenlandse talenten heel waardevol.

+60

kantoren in België 

+25

rekruteringspartners binnen & buiten Europa

+6700

talenten aan het werk in 2021

+2500

partnerships met bedrijven

30%

Aandeel Foreign binnen Accent

Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESF
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956