Over Accent

Accent, talent placement bedrijf sinds 1995

Wat we doen. 

Accent is een talent placement bedrijf. Dat betekent dat wij een belangrijke schakel vormen tussen talent op de arbeidsmarkt enerzijds en werkgevers anderzijds. Voor werkzoekenden zijn we een jobcoach, die hun talenten in kaart brengt en helpt ontdekken. Voor bedrijven zijn we een echte HR partner die niet alleen op zoek gaat naar het juiste talent voor de juiste job, maar ook advies en ondersteuning geeft om die talenten te behouden. 

Waarom we het doen. 

Onze droom luidt “We will embrace every talent and spark joy in their lives”. We willen elk talent, in welke vorm, maat of kleur dan ook, op de juiste plaats krijgen en zo maximaal werkplezier voor hen bekomen. Want mensen die gelukkig zijn in hun job, blijven langer bij dezelfde werkgever, presteren beter én zijn belangrijk voor de groei van elk bedrijf. Win-win-win!

Stijn Vandervorst

CEO Accent

Bij Accent omarmen we mensen om wie ze écht zijn, en dat is zoveel meer dan een cv. Mensen hebben verhalen, een verleden, doelen, verlangens, dromen. Het doet er niet toe wie je bent of waar je vandaan komt. Bij ons ben je welkom.  

Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat iederéén talenten heeft. Je moet ze alleen zien. Het is de taak van onze talentcoaches om hiermee aan de slag te gaan.  

En we willen dat dit vonken geeft. 1 op 3  Belgen beleeft geen plezier aan het werk. We zien het als onze missie hier verandering in te brengen en mensen de kans te geven om te groeien. De kans op plezier. De kans om mee te tellen. 

Hoe we het doen

Onze droom weerspiegelt exact de cultuur van onze organisatie. Maar om de droom tastbaar te maken, hebben we drie waarden om na te streven.

> De eerste waarde luidt ‘be a friend’. Voor onze klanten betekent het dat we oprecht interesse tonen in het bedrijf en dat we luisteren naar hun noden en behoeften. Voor onze kandidaten betekent het verder kijken dan een cv of motivatiebrief. Moeite doen om elke kandidaat echt te leren kennen en focussen op hun talent in plaats van hun ervaring. Zoals een echte jobcoach dat zou doen. Bij ons behandelt elke Accenter diens gesprekspartner alsof het een goede vriend zou zijn.

> Onze tweede waarde is ‘stay gutsy’. Bij Accent krijg je de ruimte om te proberen. Om te ondernemen. Om risico’s te nemen. Om fouten te maken. Lef hebben maakt al sinds jaar en dag deel uit van ons DNA. Het heeft ons gebracht tot waar we nu staan: één van de grote HR-spelers in België. In onze beginjaren werden we gezien als enfant terrible. Intussen worden we gezien als voorbeeld voor de sector. We durven nieuwe paden te bewandelen, als echte pioniers. We zijn nog altijd de vernieuwers en dat willen we absoluut blijven. Daarom vragen we al onze medewerkers om lef te tonen. We hebben liever dat je durft en fouten maakt en eruit leert, dan dat je altijd op veilig speelt. En ook in moeilijke tijden kiezen we steeds voor het juiste pad in plaats van het gemakkelijkste. We staan erop dat we onze guts zeker niet verliezen.

> De derde waarde sluit het meest aan bij onze allereerste missie: ‘go pro’. Onze oprichters maakten 25 jaar geleden de gedurfde keuze om te focussen op het kleinere segment van tijdelijk werk met optie vast, de meest duurzame aanpak van uitzendarbeid. We verkiezen kwaliteit en professionalisme boven kwantiteit en focussen op gelijkgestemde klanten die bereid zijn wat meer te betalen voor al onze extra diensten. Wij gaan niet voor het vullen van hokjes. We gaan voor het individueel plaatsen van talent in de juiste omgeving en het menselijk matchen van wensen en verwachtingen. We doen aan menselijk maatwerk, geen industrieel bandwerk. Go pro betekent dan ook dat we professioneel zijn en blijven, altijd, overal en bij iedereen. Dat doen we door van elkaar te leren, door elkaar te coachen, door steeds naar beter te streven, door elkaar te helpen en ervaringen uit te wisselen. Dat professionalisme stralen we iedere dag uit. Ten opzichte van collega’s, kandidaten, klanten. Go pro is van ons allemaal.

Accent Groep
Accent Groep

Doorheen de jaren heeft Accent haar aanbod verder uitgebreid, door gespecialiseerde bedrijven op te richten en strategische overnames door te voeren.

Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte

Stilstaan is niets voor ons, integendeel. Lees hier onze laatste updates en nieuwsberichten.

Duurzaamheid bij Accent
Duurzaamheid bij Accent

Ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt op de arbeidsmarkt, ongeacht bij welke werkgever. Dat is waar wij naar streven. En tijdelijk werk vinden we pas leuk als er ook een optie op vast is.