15 mijlpalen in 15 jaar internationale rekrutering

16-02-2023
Foreign

Dat de arbeidsmarkt zich in 2008 al van een krappe kant liet zien illustreert waarom we 15 jaar geleden al kozen voor een specifieke divisie Accent Foreign. Een gedurfde keuze, maar wel de juiste, zo blijkt. Dat de lijst van knelpuntberoepen alleen maar zou aandikken tot die op vandaag maar liefst 234 beroepen telt, hadden we niet durven voorspellen. 


We blikken dit jaar terug op 15 jaar rekruteren van internationaal talent binnen Accent. Dat is 15 jaar lang bouwen aan een internationaal netwerk en aan niche-expertise in thema’s zoals arbeidsmigratie en integratie. Expertise waarmee we internationale talenten de best mogelijke aanzet geven naar een carrière in België. En waarmee we bedrijven intens begeleiden naar een succesvolle tewerkstelling van internationale talenten.  

15 jaar internationale rekrutering, 15 mijlpalen

1 - Accent Foreign is born

2008 – Accent Foreign wordt een nichespecialisatie met eerste kantoren in West- en Oost-Vlaanderen. 

2 - Eerste Accent-basis in Roemenië

2011- Een Accent-kantoor op Roemeense bodem helpt ons interessante kandidaten aan te trekken en onze prescreening te verfijnen. 

 

3 - Focus op Support Services

2011 - Een toegewijd support team werkt aan een steeds vlottere relocatie van de kandidaten die vanuit het buitenland naar België komen.  

4 - Kantoren in Wallonië

2012 - Naast onze kantoren in Vlaanderen, krijgt ook Wallonië een gespecialiseerde aanpak voor internationale talenten. 

5 - Vaste basis in Portugal

2015 – Het zuiden van Europa verbinden met Belgische bedrijven, dat doen we sinds 2015 vanuit Portugal. Van daaruit verbreden we ons netwerk. 

6 - Accent Foreign goes digital

2016 – Accent Foreign krijgt een eigen website met content en vacatures in het Engels, Roemeens en Pools. We speak your language since 2016. 

7 - Taaltrainingen on the job

2016 – We begeleiden anderstaligen op de werkvloer met extra taaltraining Nederlands. Zo boosten we de integratie op de werkvloer. 

8 - Foreign @ Brussels

2017 – Brussel is de tweede meest diverse stad ter wereld! Een specifieke uitvalsbasis met Accent Foreign is er  

niet meer dan logisch.  

9 - Accent @ Polen

2017 - Ook Poolse talenten krijgen een Accent hub op eigen bodem. Nabijheid en intensieve begeleiding maken een weloverwogen switch naar België nog toegankelijker. 

10 - Specifieke aanpak voor asielzoekers en vluchtelingen

2018 – Team Integration legt zich toe op de intensieve begeleiding van asielzoekers en vluchtelingen. Een aanpak die intussen een specifke focus kreeg bij het onafhankelijke ivzw JobRoad. 

11 - Specialisatie white collar

2019 – We breiden onze focus uit naar bedienden in construct- & technical engineering, finance en IT. Deze specialisatie krijgt een vaste focus onder CTRL-F, search & selection.  

12 - Hervorming arbeidsmigratie voor derdelanders

2019 - De Europese Unie voert de single permit in voor niet EU-inwoners die in Europa willen werken. De gecombineerde vergunning wordt een belangrijke focus in onze expertise. 

13 - Netwerk in 12 EU-landen

2021 – Partnerships met externe rekruteringspartners verbreden onze horizon. Dankzij een stevig netwerk in 12 EU-landen zetten we Belgische bedrijven op de radar in zo goed als de hele EU 

14 - Rekrutering buiten de EU

2022 – De krapte op de Belgische arbeidsmarkt is nog nooit zo groot geweest! We breiden ons netwerk buiten de EU uit om steeds de vacatures van onze klanten te kunnen invullen. 

15 - 15 jaar Foreign

2023 – Tijd om te vieren, reflecteren en te evolueren. We brengen partners en bedrijven dichter bij elkaar, delen onze expertise en blijven groeien. There’s more coming up. 

The future is international 

Niemand die eraan twijfelt dat het belang van internationale rekrutering alleen maar zal toenemen de komende jaren. Zo is Accent Foreign nu al goed voor een derde van de totale tewerkstellingen van Accent. Goed om te weten: niet alleen talenten die de overstap naar België maken krijgen onze gespecialiseerde begeleiding. Ook kandidaten die al in België wonen, maar de eerste stappen op de Belgische arbeidsmarkt nog moeten zetten, krijgen intensieve ondersteuning.

Benieuwd hoe internationale rekrutering uw bedrijf kan versterken? 

Stel uw vragen aan foreign@accentjobs.be. We duiken graag met u mee in uw actuele rekruteringsuitdagingen. Maar vooral, we denken graag met u mee.