Top 5 meest aangeboden vakantiejobs

16-03-2022
meest aangeboden vakantiejobs

Festivalperiodes, eindejaarsacties, terrasjesweer of vakanties: allemaal redenen waarom bedrijven de hulp van studenten inschakelen. Mogelijkheden genoeg dus voor studenten die willen bijklussen. Dit zijn de 5 sectoren die het vaakst studenten inzetten. Snel veel geld verdienen? Here you go.


1. Horeca - zkt kelner, barhulp, keukenmedewerker

Hotels, restaurants en cafés leunen op studenten door de veranderende omstandigheden waar de sector telkens opnieuw moet op inspelen. Denk aan feest- en zomerperiodes, weekends of toeristische hoogseizoenen. Welkom dus, helpende handen. Essentials in de horeca? Met een gezonde dosis uithoudingsvermogen, een goede fysieke conditie en een onweerstaanbare glimlach rock jij dat feestje!  

2. Supermarkt - zkt kassamedewerker en aanvuller

Bijna een op de vijf studenten vindt een job in de verkoop of retail. Het leeuwendeel daarvan versterkt de supermarkten. Niet alleen om vaste medewerkers te vervangen, maar ook voor extra ondersteuning tijdens het weekend. Kassa, aanvullen, bakkerij of traiteur? Voor elk wat wils. 

3. Overheid - zkt medewerkers administratie, groendienst en arbeiders

Een job als postbode. Maximaal van de zomerse buitenlucht profiteren als groendienstmedewerker. Of administratie bijwerken bij je lokale gemeentebestuur. Het zijn maar enkele van de mogelijkheden die je als jobstudent vindt bij onze verschillende overheden.  

4. Productie - zkt arbeiders, magazijniers en techniekers

Onze Belgische productiebedrijven staan als een huis. Denk maar aan de voedingsindustrie, de metaalsector, de chemische industrie of autoconstructiebedrijven. Sectoren die vaak 24/7 draaien. Mooie kansen voor jobstudenten dus. Een ideale manier om onze economie vanuit het hart van onze industrieën te beleven. Opgelet: de jobs, uurroosters en verloning verschillen heel erg van sector tot sector.   

5. Schoonmaak – zkt onderhoudspersoneel dat van wanten weet

De mogelijkheden in de schoonmaak zijn oneindig. Elk bedrijf, elk openbaar gebouw, elk ziekenhuis, enz. heeft nood aan schoonmaakpersoneel. De sector kan alle helpende handen gebruiken. Zeker in vakantieperiodes waar vaste medewerkers ook even verdiend vakantie nemen. Voordeel? Door het grote aanbod heb je een grote keuze aan uurroosters die het best met jouw studies te combineren zijn. Wanna try?

Op zoek naar een studentenjob? Bekijk hier onze vacatures voor studenten.