Accent zet mee schouders onder WorkID van Federgon

23-11-2023
WorkID

Roeselare, 27 oktober 2023 – Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, lanceert vandaag het WorkID-platform. WorkID is een universeel en neutraal paspoort naar werk en biedt kandidaten op een eenvoudige manier de kans om relevante persoonlijke gegevens ter beschikking te stellen aan door henzelf geselecteerde uitzendbureaus.


Ook Accent zet mee haar schouders onder het project, en ziet WorkID ook als deel van haar verdere digitaliseringsstrategie. “We willen een voorloper zijn op vlak van digitalisering en innovatie, en WorkID is een mooi voorbeeld van hoe die twee elementen hand in hand gaan. Door hier mee onze schouders onder te zetten, willen we de wisselwerking tussen kandidaten en de sector verbeteren”, aldus Anouk Lagae, CEO van Accent.

 

Universeel en neutraal paspoort naar werk

WorkID is een universeel en neutraal paspoort naar werk. Een kandidaat geeft eenmaal de persoonsgegevens in en kan deze vervolgens delen met verschillende uitzendkantoren. Ook blijft de kandidaat eigenaar van de data en bepaalt die zelf met wie de gegevens gedeeld worden. WorkID betekent een win-win voor zowel kandidaat als uitzendbedrijf: er is heel wat minder administratie, tijdswinst en minder kans op fouten.

Rika Coppens, CEO van House of HR, het moederbedrijf van Accent, en voorzitter van de commissie uitzendarbeid bij Federgon: “Onze ambitie met WorkID is duidelijk. Ik vat het samen in twee kernwoorden: Snelheid en toegankelijkheid. Met WorkID willen we mensen nog sneller en nog vlotter aan een job helpen. Kiezen voor het WorkID-platform is kiezen voor een centraal toegankelijk en neutraal platform waar zowel de kandidaat als de uitzendbedrijven baat bij zullen hebben”.

WorkID is een initiatief van de uitzendsector en heeft de ambitie om uit te breiden naar werkgevers in andere sectoren. Op termijn wil Federgon ook samenwerken met sociale secretariaten en overheden om alle persoonlijke werkgerelateerde informatie op één plaats samen te brengen.

 

WorkID als deel van verdere digitaliseringsstrategie van Accent

Ook Accent zet mee haar schouders onder WorkID, en ziet het project ook als deel van een verdere digitaliseringsstrategie. “We willen een voorloper zijn op vlak van digitalisering en innovatie, en WorkID is een mooi voorbeeld van hoe die twee elementen hand in hand gaan. Door hier mee onze schouders onder te zetten, willen we de wisselwerking tussen kandidaten en de sector verbeteren”, zegt Anouk Lagae, CEO van Accent.

Dankzij digitalisering biedt Accent een naadloze en geoptimaliseerde ervaring aan zowel kandidaten als klanten. Dat betekent snellere matching van kandidaten met vacatures, betere communicatie en toegankelijkheid van gegevens. Ook voor Accent zelf helpt digitalisering om processen te stroomlijnen en administratieve taken te automatiseren. Dit zorgt voor hogere efficiëntie, voor iedereen. Daarom zijn er ook experimenten rond AI met enkele AI-projecten in testfase bij bedrijven. In elk geval blijft de kandidaat absolute eigenaar van zijn of haar data, dus perfecte privacy en data protection blijft volledig gegarandeerd.