Onze missie? Unsuck Work.

Werk is fantastisch. Je voelt je nuttig en leert bij. Je leert er zelfs je vrienden kennen. Je wordt gewaardeerd.  

Tot je plots keihard tegen het glazen plafond knalt. Of merkt dat je niet dezelfde kansen krijgt als collega’s, gewoon door je achternaam. Dat je beseft dat dingen die beloofd werden er nooit van zullen komen. Dat zelfs je loon niet op tijd gestort werd. Dat suckt. Dat suckt hard.  

Daarom heeft Accent een missie: Unsuck Work. We willen jouw job en de hele jobmarkt beter maken. Met gelijke kansen voor iedereen, gelijk welke achternaam. Correcte contracten zonder valse beloftes. Zonder glazen plafonds. Geen hokjes. We luisteren naar jou, kijken verder dan je cv en durven dingen voorstellen waar je zelf nog niet aan dacht. Zonder te pushen.  

Zo vind jij een job die voldoening geeft. En voldoende verloning. Want werk hoeft helemaal niet te sucken. Het kan net fantastisch zijn.  

Accent. Unsuck Work 

Wat we beloven en hoe we het waarmaken

Gelijke kansen, gelijk welke achternaam.

Discriminatie tegengaan doen wij al sinds onze beginjaren. Iedereen gelijke kansen geven is zodanig in ons DNA verweven dat we er nog steeds van staan te kijken dat discriminatie op de jobmarkt nog steeds een dagelijkse strijd is.

Onze medewerkers krijgen al tijdens de eerste dag van hun opleidingstraject intensieve anti-discriminatietrainingen. We organiseren jaarlijks zelfs een volledige dag opleiding die in het teken staat van diversiteit. Om er zeker van te zijn dat die theorie in de praktijk wordt omgezet, organiseren we mystery calls – ook wel valse sollicitaties genoemd. En dat doen we niet alleen, want ook onze sectorfederatie houdt op die manier een oogje in het zeil. Met resultaat, want met een score van 88% doen we het een pak beter dan andere spelers.

Uiteraard maken we niet alleen intern een prioriteit van anti-discriminatie en diversiteit: ook voor de werkgevers waarmee we werken hebben we onze processen geoptimaliseerd om vooroordelen geen kans meer te geven. Dat doen we via open-minded hiring.

Zelf geven we alvast het goede voorbeeld, door te kiezen voor inclusieve neutraliteit bij onze medewerkers. Dit betekent dat de mensen die onze organisatie vertegenwoordigen een afspiegeling mogen zijn van de diverse samenleving, zolang onze afgeleverde diensten maar neutraal zijn. Meer weten?

Ontdek alles over ons diversiteitsbeleid

Eline Boggiano

Sales Director

Wat mij bij Accent vanaf dag één enorm raakte, was het feit dat werkelijk iedereen een kans krijgt. Er wordt gekeken naar je persoonlijkheid en niet naar je cv, en niet enkel bij interne medewerkers, maar ook bij uitzendmedewerkers. Ik heb zelf de kans gekregen om – zonder ervaring – te starten als junior consultant en ben na 6 jaar doorgegroeid tot regioverantwoordelijke.

Goesting Wint van ervaring

Minder kansen krijgen om een leuke job te scoren, omdat je nog maar pas van de schoolbanken komt of nog geen relevante ervaring hebt opgebouwd? Dat suckt. Bij ons zal dat gelukkig niet gebeuren. Goesting en motivatie vinden wij belangrijker dan een stevig cv.

Enkele voorbeelden

  • In 2021 stelden we 10437 mensen tewerk die jonger waren dan 25 jaar. Da’s maar liefst 23% van alle mensen die we dat jaar aan een nieuwe job mochten helpen. 
  • We moedigen niet alleen werkgevers aan om starters in dienst te nemen. Ook bij ons intern staat de deur altijd open voor enthousiaste schoolverlaters en mensen zonder ervaring. 61% van de mensen die we de afgelopen 3 jaar in ons team verwelkomden, had geen hoger diploma of minder dan een jaar werkervaring.  
  • Een match met de bedrijfscultuur vinden wij belangrijker dan het kunnen afvinken van alle gevraagde competenties die vaak in een vacature worden vermeld. Heel veel vaardigheden kunnen worden aangeleerd on-the-job. Onder het motto “opleiden is het nieuwe rekruteren” richtten wij Talent Lab op, een opleidingshub die mensen de nodige om- en bijscholing geeft om een job te kunnen uitoefenen.

Elien Schacht

Cost Controller

Ik heb logopedie gestudeerd, maar had in mijn stagejaar al snel door dat een job als logopedist me niet echt lag. Finance sprak me wel aan, dus heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en zonder relevante achtergrond bij Accent gesolliciteerd om op de Finance afdeling te kunnen werken. En met succes, want ik mocht er meteen beginnen en kreeg de kans om boekhouden te volgen in avondonderwijs, in combinatie met een flinke dosis on-the-job training.

Een baas die beseft dat er een nieuwe baas is.

Hard werken om minstens even hard te kunnen spelen. Da’s de mindset waarmee veel mensen aan hun carrière beginnen en da’s helemaal oké. Maar misschien kom jij ooit op een punt in je leven waarop je prioriteiten helemaal door elkaar worden geschud. Een dag waarop je minder wil werken, omdat je harder wil spelen. Omdat die kleine versie van jezelf plots je agenda bepaalt. Op die dag heb je maar al te graag een baas die beseft dat er een nieuwe baas is.

Zo’n life changing moment heeft logischerwijs ook een impact op de zaken die jij belangrijk vindt aan een job. Misschien trotseerde jij jarenlang de files naar Antwerpen of Brussel, maar wil je nu toch liever wat dichter bij huis aan de slag? Of ben je op zoek naar een job met iets regelmatiger uren of de mogelijkheid tot meer thuiswerk?  

Onze jobcoaches zijn er voor jou. Niet eenmalig of kortstondig, maar wel voor het leven. Als jouw prioriteiten veranderen, gaan zij met plezier op zoek naar een job die past bij jouw nieuwe leven.

Op tijd thuis en op tijd betaald.

Wat jij doet na je uren kies je zelf. Of dat nu raven, koken, sporten, vissen, breien of misschien wel bijklussen is. Het enige wat zeker niet in het lijstje thuishoort, is je zorgen maken over de correcte uitbetaling van je loon.  

Als je via Accent aan de slag gaat, dan ontvang je wekelijks een overschrijving op je bankrekening voor de gepresteerde uren van de week voordien. Je ontvangt dit bedrag steeds ten laatste binnen de 8 werkdagen. 

En die uren, die kan je zelf valideren. In onze handige MyAccent app. Daar valideer je makkelijk je gewerkte uren of vraag je een correctie aan als de uren die wij van je werkgever doorkregen niet helemaal kloppen. Was je ziek of om een andere reden afwezig? Ook dat geef je gemakkelijk zelf door via de app. 

Jij doet je job, wij de rest.

Aankomen in een land waar je de taal nog niet spreekt, omdat je er op zoek bent naar een stabiele en financieel interessante job? Da’s best heftig. Daarom hebben wij sinds 2008 al gespecialiseerde Accent Foreign kantoren. Kantoren die volledig gerund worden door anderstalige consulenten die in minstens 12 talen anderstaligen in België begeleiden bij hun zoektocht naar een job. 

En die begeleiding, die gaat veel verder dan de zoektocht naar een job. Onze Foreign jobcoaches geven bijstand en advies op vlak van inschrijving in het gemeentehuis, huurcontracten, mobiliteit, openen bankrekening, aansluiten mutualiteit, aanvraag kinderbijslag, en veel meer. 

Ze zorgen voor buitenlandse uitzendmedewerkers door hen zo veel mogelijk te ontzorgen. Op elke mogelijke manier.

Ontdek Accent Foreign

Close up Hortance

Wat ouder, so what?

Net zoals mensen zonder ervaring soms op weerstand botsen bij hun zoektocht naar een job, blijkt een cv gevuld met jarenlange ervaring soms een dealbreaker bij werkgevers. Daar doen wij niet aan mee.

> In 2021 zorgden onze jobcoaches ervoor dat 6900 kandidaten ouder dan vijftig jaar aan een nieuwe job konden beginnen. Da’s maar liefst 15% van al onze actieve uitzendmedewerkers dat jaar.  

> Daarnaast lanceren we ook initiatieven die alle mogelijke vormen van discriminatie tegengaan tijdens het rekruteren. Eén daarvan is open-minded hiring. Dankzij open-minded hiring weten werkgevers niet exact wie wij voorstellen voor hun vacature. Alle persoonlijke gegevens worden van het cv gehaald, zodat de focus echt op ervaring en ambitie komt te liggen.

> Wist je dat we in 2021 zelfs een nieuw bedrijf lanceerden dat zich uitsluitend focust op 60-plussers? Sixie is een community van 60-plussers die gemotiveerd en geëngageerd zijn om ook na hun pensioen een bijdrage te leveren aan de samenleving. Het Sixie-team gaat op maat van hun wensen op zoek naar een tijdelijke en projectmatige opdracht bij bedrijven of publieke besturen die op zoek zijn naar ervaring, kennis en tijdelijke versterking.

Onze missie? Unsuck work