Open-minded hiring: alleen voor echte game changers

Er is geen tekort aan kandidaten. Er is een tekort aan open-minded recruiters en beslissingsnemers. Nog te veel managers houden krampachtig vast aan een strikt lijstje selectiecriteria. Door – vaak onbewuste – vooroordelen krijgen kandidaat-werknemers niet altijd voldoende kansen in hun zoektocht naar een job. Om voorgoed komaf te maken met die vooroordelen en bedrijven duidelijk te maken hoeveel talent ze hierdoor door de vingers laten glippen, lanceert Accent vanaf 2023 open-minded hiring.

Open-minded hiring: anoniem aanwervingsproces, zonder vooroordelen, mét een open geest

Bij open-minded hiring ontmoet de werkgever mogelijke nieuwe medewerkers zonder of met beperkte voorkennis van hun persoonlijke informatie. Accent jobcoaches maken nog steeds persoonlijk kennis met kandidaat-werkzoekenden. Op basis van vooraf bepaalde criteria selecteren ze kandidaten om voor te stellen aan bedrijven. Dat kan op twee manieren gebeuren:  

 1. Een eerste laagdrempelige introductie tot open-minded hiring is rekruteren aan de hand van een anoniem cv, waarbij alle persoonlijke gegevens van de kandidaten worden geanonimiseerd. Enkel objectieve gegevens over competenties en studies wordt met de werkgevers gedeeld.
 2. Een tweede, doeltreffende manier is een open agenda selectiemoment, waarbij bedrijven en kandidaten elkaar ontmoeten zonder dat het cv van de kandidaten op voorhand werd gedeeld met de bedrijven.  
Anouk Lagae Ceo Accent

Anouk Lagae

CEO Accent

De cijfers liegen niet: er zijn genoeg kandidaten om de openstaande vacatures te vullen. Maar op basis van hun cv lijken ze misschien niet altijd het juiste profiel voor de job te hebben. Een grote hulp zou dus kunnen zijn om de manier waarop we samen rekruteren aan te passen. Dankzij open-minded hiring krijgen alle kandidaten dezelfde kansen om zich te bewijzen. Een win-win situatie voor iedereen: er zijn minder werkzoekenden en openstaande vacatures, en de rekruterende bedrijven krijgen een uiteenlopender team van medewerkers.

De voordelen van open-minded hiring

 • Minder vooroordelen bij het rekruteren
 • Meer kansen voor mensen zonder perfect cv
 • Vacatures worden sneller en diverser ingevuld

Deze game changers gaan in primeur de uitdaging aan

Vooraleer we open-minded hiring introduceren bij alle bedrijven waarmee we samenwerken, starten we een pilootproject. Van september tot december 2022 testen we alle principes van open-minded hiring uit met 10 game changers:

 • Lameire
 • EQUANS
 • Vaco's Kitchen
 • AD Delhaize Wezemaal
 • Henrion Jardins

 • Schoenen Torfs
 • Sterckx - De Smet
 • Mister Spaghetti
 • Jema
 • Cras Woodgroup

Blijf op de hoogte

De game changers testen 4 maanden lang alle principes van open-minded hiring uit. Daarnaast worden ze geïnspireerd met verschillende workshops, van employer branding tot inclusief rekruteren. Op zoek naar handige tips om zelf inclusiever te rekruteren of vooral benieuwd naar de ervaringen van de game changers? Volg ons en blijf op de hoogte.

Partners

Talentlab

Insilencio

JobRoad i-vzw

House of HR

Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESF
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956