Dit is geen geldige locatie

Alles wat je moet weten over de Vlaamse jobbonus

2022-10-13
Jobbonus

De jobbonus is een steunmaatregel van de Vlaamse regering om mensen die werken een financieel duwtje in de rug te geven.


Wat is de Vlaamse jobbonus?

De jobbonus is een steunmaatregel van de Vlaamse regering om mensen die werken een financieel duwtje in de rug te geven. Eén keer per jaar geeft die een jobbonus aan werknemers met een brutomaandloon van minder dan € 2.500. Dankzij de jobbonus wordt het financiële verschil tussen werkloosheid en werken groter.

 

Hoeveel bedraagt de Vlaamse jobbonus?

De jobbonus wordt berekend op basis van je inkomen en kan oplopen tot 600 euro per jaar bij een voltijdse tewerkstelling. Hoe lager je loon, hoe hoger de bonus. Wie minder dan 1800 euro bruto per maand verdient, krijgt de volledige 600 euro. Het bedrag neemt geleidelijk af naarmate het brutoloon toeneemt (tot max. 2500 euro bruto). In 2022 krijg je eenmalig 100 euro extra bij de jobbonus. De jobbonus kan dus eenmalig maximum 700 euro bedragen. Wie meer verdient dan 2500 euro bruto per maand, komt niet in aanmerking voor de Vlaamse jobbonus.

 

Wie komt in aanmerking voor de Vlaamse jobbonus?

Om de jobbonus te ontvangen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Je werkt als werknemer of ambtenaar.
 • Je woont op 1 januari 2023 officieel in het Vlaamse Gewest.
 • Je hebt de pensioenleeftijd van 65 jaar nog niet bereikt.
 • Je verdient minder dan 2500 euro bruto per maand.

Ook grensarbeiders die minstens 1 keer per week terugkeren naar hun hoofdverblijfplaats in Vlaanderen komen in aanmerking, maar voor hen gaat de toekenning niet automatisch. Zij moeten een aanvraag doen in het digitale WSE-loket.

 

Wat moet je doen om de jobbonus te ontvangen?

Als blijkt dat jij recht hebt op de Vlaamse jobbonus, zal je eind 2022 een brief krijgen van de Vlaamse overheid. Om het bedrag te ontvangen, moet je je rekeningnummer registreren. We raden je aan om dit zo snel mogelijk te doen. Zo werkt het:  

 • Surf naar www.burgerprofiel.be/jobbonus 
 • Meld je digitaal aan op één van de voorgestelde manieren, zoals itsme, je identiteitskaart en kaartlezer, een app of sms.  
 • Klik bovenaan rechts op je naam en dan op ‘Uw gegevens bij de overheid’ 
 • ​​​​​​​Ga naar beneden en klik op ‘Werk, functies en mandaten’ en daarna op “Vlaamse jobbonus’.  
 • ​​​​​​​​​​​​​​Vul in de lege balk van het invulveld jouw rekeningnummer in en klik op de blauw knop.  
 • ​​​​​​​Klaar! 
  ​​​​​​​

Belangrijk: ook als jij denkt dat de overheid jouw rekeningnummer al heeft, is het belangrijk om dit aan te vullen op je burgerprofiel. Overheidsdiensten mogen jouw gegevens niet zomaar met elkaar delen zonder jouw toestemming. Door je rekeningnummer toe te voegen aan Mijn Burgerprofiel, geef je de overheid de toestemming om je jobbonus daarop te storten.  

 

Vragen over de jobbonus of hulp nodig bij het aanvullen van jouw burgerprofiel?  

Aarzel niet om te bellen naar het gratis infonummer 0800-61106 van de Vlaamse overheid, elke werkdag tussen 9 en 19 uur of neem contact op met je vertrouwde contactpersoon bij Accent.  

Jobs per sector
Populaire locaties
Copyright © 2021 Accent Jobs for People NVOver AccentPrivacybeleidDisclaimerESFKlokkenluidersregeling
Beversesteenweg 576, 8800 RoeselareTEL: +3251460500info@accentjobs.beBTW BE 0455.069.956